Kirjakauppojen tarjonta on laajentunut

Muistatteko ne ajat kun kirjakaupoissa piti juosta jatkuvasti etsimässä uutta ja kiinnostavaa lukemista? Kirjojen hinnat olivat suhteellisen korkeat koska kirjakauppa oli kirjaston lisäksi ainoa paikka mistä uutta luettavaa löysi. Nykypäivänä kirjojen lukeminen on jäänyt vähemmälle, sillä  niiden tilalle on tullut äänikirjat. Äänikirjojen lukemista varten ei tarvitse erikseen varata aikaa, vaan voit heittää kuulokkeet korville ja aloittaa kirjan kuuntelemisen vaikka lenkillä tai  siivotessa.

Kirjat ovat muuttaneet muotoaan 

Maailman muuttuessa myös kirjakauppojen kysyntä on vähentynyt ja kirjakaupat ovat siirtyneet nettiin. Perinteisien kirjojen sijaan nykyään netistä voi lainata e-kirjoja. E-kirjan voi lainata tietyksi ajaksi maksua vastaan tai vaihtoehtoisesti ostaa kirjan omaksi. Mutta e-kirja voi olla parempi vaihtoehto silloin jos tietää ettei kyseisellä kirjalla ole mitään käyttöä lukemisen jälkeen.

E-kirjojen lisäksi voi myös halutessaan valita äänikirjan jotka ovatkin nostaneet suosiotaan. Äänikirjapalveluita on nykyään netti pullollaan ja usein palvelut tarjoavat käyttäjilleen maksutonta kokeilua. Äänikirjapalvelua voi kokeilla ilmaiseksi jopa 2 viikon ajan eikä kokeilujakso pakota palvelun käyttäjiä sitoutumaan tilaukseen. Tilauksen voi perua koska tahansa, mutta jos palvelusta ei halua maksaa kokeilujakson jälkeen niin peruutus pitää muistaa tehdä ennen seuraavaa veloitusta.

Perinteiset kirjakaupat ovat vähentyneet katukuvasta

Useimmissa kaupungeissa perinteiset kirjakaupat ovat lopettaneet toimintansa, koska se ei ole enää kannattavaa. Kivijalkaliikkeiden sijaan kirjakaupat ovat siirtäneet toimintansa nettiin, koska siellä kysyntä on taas kasvanut. Harva kuluttaja käyttää enään perineisiä kirjakauppoja tai kirjastoja kirjojen ostamiseen tai lainaamiseen. Netissä toimivien kirjakauppojen tarjonta voi olla paljon laajempi mitä kivijalkakauppojen.

Nykypäivänä kirjakauppojen tarjontaa on laajennettu myös lapsille

Kirjojen lukeminen kiinnostaa enemmän aikuisia kuin lapsia, sillä lapset eivät välttämättä jaksa keskittyä niin kauaa yhteen asiaan. Ennen aikuiset lukivat kirjoja lapsilleen ennen nukkumaanmenoa, mutta nykyään tämäkin asia on tehty helpoksi. Lukemisen sijaan netissä on laaja valikoima äänikirjoja lapsille joka auttaa lapsia lukemisen sijaan keskittymään äänikirjojen kuuntelemiseen. Äänikirjojen avulla lapset pääsevät tarinoiden ihmeelliseen maailmaan ja nukahtaminen on paljon helpompaa kun valot voivat olla pois päältä ja lapsi voi keskittyä silmät kiinni kuuntelemaan kirjaa.

Perinteinen palveleva kirjakauppa Riihimäellä

Palvelustamme löydät hyvät kirjavalikoimat eri kategorioista ja aloilta. Tällä hetkellä varastossa on yli 6000 nimikettä ja lisäksi saatavilla on konttoritarvikkeet, kortit, kartongit ym.

Löydät meiltä laajan taidetarvikeosaston, josta löytyy mm. kaiken kokoisia maalauspohjia.

Hinnasto on seuraavanlainen:

3D pohjat:

  • 20 x 20 – 2,90 €
  • 30 x 30 – 4,90 €
  • 50 x 70 – 13,50 €
  • 60 x 90 – 19,00 €
  • 120 x 100 – 35,00 €

Pinkopohjia:

  • 20 x 20 – 2,90 €
  • 30 x 60 – 5,70 €
  • 50 x 70 – 9,00 €
  • 50 x 100 – 11,50 €
  • 116 x 89 – 24,50 €

 

Saatavana myös muitakin kokoja, kysy rohkeasti lisää. Nykyään kirjoijen varaileminen ja muu käyttö on siirtynyt pitkälti mobiililaitteisiin ja verkkoon. Kannattaa ainakin tarkistaa valikoima suomalainen.comista ja akateemisesta kirjakaupasta.